Des de fa temps que vinc parlat d’emprenedoria, tant en aquest bloc  com en les meves assignatures. Un tema que m’engresca perquè el considero de valor  i que sens dubte als meus alumnes els hi agrada parlar-ne. Però a diferència de conceptes tecnològics habituals, quan intento emmarcar el tema i cerco una definició de partida, m’és difícil definir en poques paraules què és per mi ser emprenedor. Francament cap definició (ni la tan extensa que es troba a la wikipedia) copsa el factor comú dels diferents emprenedors que han vingut a fer presentacions de les seves start-ups en els meus cursos. Què tenen en comú, Xavi Guardia de SFY, Antoni Brey d’URBIOTICA, David Sanchez/Genis Barrera de TheDataRepublic, Jao Artega de BigML, Oriol Núñez d’Undertile o Miquel Las Heras/ Iuri Aranda de uWhisp? I excuses a tots aquells que em deixo però que com sou molts els que heu tingut la gratitud d’ajudar a fer crèixer els meus alumnes, no m’amoïna que em falli la memòria (aviseu-me i afegiré!). A més de molts que us considero emprenedors que vareu fer presentacions de la feina que feien malgrat potser no havien creat una start-up directament sinó que ens explicàveu la vostra experiència personal, més enllà de la tecnologia. Com deia fins ara no tenia incorporat en el meu discurs de classe una definició que recalqués el factor comú de tots els nostres conferencies emprenedors a l’assignatura. Ahir, un fantàstic dia asolellat, passejant pel carrer Gran d’Argentona vaig trobar una definició que recalca allò que és essencial i comú en molts que jo considero emprenedors. Perquè emprenedor se’n pot ser de moltes maneres. Voleu saber si teniu l’esperit d’emprenedor? Només cal que us feu una pregunta: com gaudiu de la vida? 

(ep! que no cal pas ser emprenedor per gaudir de la vida!, es pot gaudir de moltes maneres, aquesta només en és una!).

Emprenedor.Fonda.Argentona

La pissarra de la Fonda del Casal la podeu trobar  al carrer Gran 28 d’Argentona (Maresme), regentat per un gran amic i mestre quan jo era nano a l’esplai, en Pep Masó, i sens dubte un emprenedor que segur se sent descrit per la pissarra d’avui.

UPDATE: Xavier Guardia suggested to add this note. “The enterpreneur is the one that loves climbing to the highest mountains instead of living in top of them. El emprendedor es el que prefiere escalar las montañas más altas en lugar de vivir en ellas.”. Thank you Xavier.

2017-08-09T12:24:20+00:00 March 8th, 2015|